Wat past bij jou?

Anticonceptie middelen zijn bedoeld om een zwangerschap te voorkomen. Er zijn veel verschillende middelen die je kan gebruiken met ieder voor en nadelen. In de eerste plaats bespreek je je anticonceptie vraag meestal met je huisarts. Hij/zij kan het anticonceptie middel voorschrijven of plaatsen.

Wil je eerst nog meer bedenktijd, dan kan je voor een adviesgesprek terecht bij  GGD Zeeland. Je krijgt informatie over de verschillende anticonceptiemiddelen, bespreken je eventuele klachten en we geven je advies welk middel het beste bij je past. Meestal kunnen we in overleg en via bemiddeling samen met je huisarts tot een keuze komen. Soms schrijven we op het spreekuur de pil of de prikpil voor en bespreken we met jou hoe je je huisarts op de hoogte wilt stellen. Het is ook mogelijk om bij een lokale verloskundige te informeren of hij/zij ook anticonceptie voorschrijft en of plaatst.

Wil je een adviesgesprek aanvragen bij de GGD bel dan met  telefoonnummer 088 – 368 7600 (10 cent per minuut + eventuele kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon) of mail naar info@wegwijzerseksuelegezondheid.nl

Behulpzame landelijke adressen:
www.anticonceptievoorjou.nl
www.zanzu.nl
www.sense.info/condoom-pil-en-meer

Ook is er een anticonceptie brochure van Rutgers. Deze brochure geeft in het Nederlands en Oekraïens informatie over anticonceptiemiddelen die beschermen tegen een zwangerschap.